Circulair zijn is hot

Circulair zijn is hot.
Het is mijn ambitie, niet alleen om gerecyclede tassen te ontwerpen maar zo te werken dat ik minimaal tot geen afval produceer. Hiervoor had mijn huidige collectie een upgrade nodig.
Mijn huidige collectie is volledig gerecycled en bestaat alweer bijna 10(!) jaar. Hier ben ik ontzettend trots op want het was destijds mijn ambitie om tijdloze tassen te onwerpen uit gerecycled leer en ik vind dat dat heel goed gelukt is. Nog steeds krijg ik berichten van blije klanten ( en weinig reparaties ♥)

Maar… ik wilde verder, verder vooruit, verbeteren en vernieuwen. Zonder het oude helemaal los te laten. Dus ben ik in januari 2021 tijdens de lockdown met een frisse blik opnieuw aan de tekentafel gaan zitten. En mijn nieuwe collectie is geboren.
I AM, voor ”Lovers & creators who reshape society together.” Een serie van 10 tassen die maar uit 2 patronen zijn getrokken, alle onderdelen passen op elke tas, al het leer + onderdelen zijn gerecycled, er is minder dan 5% afval & de tassen kunnen zelf thuis gemaakt worden of bij mij tijdens een workshop. Ook kan je bij slijtage de tas terug sturen ( een geef-terug programma volgt)

Ik heb er zo veel zin in! Ben nu weer bezig met het maken van de samples, zodra ik deze klaar heb, komt de volgende stap; Fotograferen en instructies ontwikkelen zodat ze thuis gemaakt kunnen worden onder mijn begeleiding. Ik ga jullie meenemen in het proces.

Hou jij er van om zelf iets met je handen te maken?

#studioapril #circulairbag #recycledleatherbag #dutchdesign #denhaagshopping #zeeheldenkwartierdenhaag

Previous Post
Een nieuw (gerecycled) avontuur
Next Post
Mijn atelier
× Need help?